
محیط زیست گیلان مسئله اول دولت باشد
استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه سرا، تاکید کرد: برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم لذا محیط زیست گیلان باید مسئله اول دولت باشد. به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست؛به نقل از ایسنا، هادی حق شناس در اختتامیه مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی و شهرداران شهرهای مرکز استان ها که به میزبانی رشت در تالار مرکزی شهر برگزار شد، برگزاری چنین مراسمی را موجب توجه بیش از پیش مسئولان ارشد برای حل مسائلی شهری دانست و اظهار کرد: امروز کشور با ناترازی در عرصه های مختلفی همچون سوخت و برق و منابع بانکی و بودجه و درمان و پروژه های نیمه کاره و... مواجه است، اما باید به ریشه این ناترازی ها بپردازیم. وی با بیان اینکه کشور را خیلی گران مدیریت می کنیم، افزود: این مدیریت گرانقیمت، آسیب های اجتماعی را بر مردم تحمیل می کند و لذا شاهد حاشیه نشینی و بدمسکنی و اعتیاد و خودکشی و... هستیم. استاندار گیلان بخش عمده منشا ناترازی ها را در ناترازی تصمیم گیری ها دانست و بیان کرد: درست تصمیم نمی گیریم و تصمیم های سخت نمی گیریم و مسئله را به آینده واگذار می کنیم و مشکل را از نقطه ای به نقطه دیگر انتقال می دهیم. حق شناس با اشاره به واردات ۱۰ میلیارد دلاری بنزین، هر یک میلیارد دلار را معادل واردات ۵۰ هزار خودروی کم مصرف دانست و تاکید کرد: می توانیم از این خودروها برای ناوگان تاکسیرانی استفاده کنیم که علاوه بر کاهش مصرف، آلودگی هوا را کم می کند، زیرا ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران به خودروها برمی گردد. وی با بیان اینکه با یک تصمیم درست می توان یک ناترازی را حل کرد، ادامه داد: برای مدیریت مصرف انرژی، تهران یک هفته تعطیل شد، اما ۴۰۰ هزار خودرو به گیلان آمد و جمعیت ما را زیاد کرد. اگرچه با مشکلاتی نظیر برق و گاز و ترافیک و نان مواجه هستیم که قابل حل است، اما نمی دانیم با زباله مسافران چه کنیم. استاندار گیلان با اشاره به بالا بودن سطح آب های زیرزمینی گیلان، متذکر شد: در گیلان امکان دفن زباله وجود ندارد و شیرابه ها می توانند هزاران هکتار را نابود کنند. متاسفانه بیش از ۱۳ سال است که اجازه خرید زباله سوز را به گیلان ندادند؛ این در حالی است که حل مسئله پسماند از عهده شورا و شهرداری بر نمی آید و نیازمند اعتبارات بالاست. وی تفکیک و کمپوست را از جمله راهکارهای مدیریت پسماند گیلان دانست و اضافه کرد: برای دفع زباله باید زباله سوز داشته باشیم. حق شناس محیط زیست را اولویت اصلی گیلان دانست و عنوان کرد: روزانه ۳۸۰ هزار مترمکعب فاضلاب انسانی وارد دو رودخانه زیبای رشت می شود و نهایتا به تالاب انزلی که معادل ۲۰ هزار استخر یک هکتاری است، می ریزد و لذا شاهد نابودی زایش طبیعی ماهیان دریای خزر هستیم. استاندار گیلان با تاکید بر لزوم تصفیه فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه سرا، تاکید کرد: برای احداث تصفیه خانه نیازمند اعتبار ۲۰ همتی هستیم لذا محیط زیست گیلان باید مسئله اول دولت باشد. وی بی توجهی به پیشگیری را عادت فرهنگی ما ایرانی ها دانست که در نظام حکمرانی نیز وجود دارد و اضافه کرد: در آینده نزدیک رشتی ها و انزلیچی ها اینجا را ترک میکنند، زیرا تالاب از فاضلاب انسانی پر خواهد شد و سرطان های گوارش و پوستی شیوع پیدا می کند. حق شناس خواستار پیشگیری از این فاجعه بزرگ با تخصیص سالانه ۳۰۰ میلیون دلاری شد و بیان کرد: اگر از فاضلاب پیشگیری نکنیم، دیگر رشت و انزلی وجود نخواهد داشت.

افزايش12 درصدي جمعیت كل و بز در منطقه شكار ممنوع خرمنه سر طارم استان زنجان
❇️افزايش12 درصدي جمعیت كل و بز در منطقه شكار ممنوع خرمنه سر طارم استان زنجان 🔹مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: بر اساس نتایج سرشماري صورت گرفته تعداد 1031 راس کل و بز در منطقه شکار ممنوع خرمنه سر شهرستان طارم، سرشماری شد که در مقایسه با سال قبل 12 درصد افزايش يافته است.

فراخوان شرکت در برنامه جایزه رامسر سال 1403
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، به منظور شناسایی، جمعآوری و طبقهبندی تجربیات موفق مرتبط با حفاظت بهینه اکوسیستمهای تالابی و تشویق و گسترش فرهنگ تالابی در کشور، سازمان حفاظت محیط زیست در نظر دارد تا برنامه سالانه جایزه رامسر (قهرمان تالاب سابق) را طبق روال هر سال همزمان با روز جهانی تالابها (2 فوریه 2025 میلادی مصادف با 14 بهمن 1403) مطابق با فرایند اهدای جایزه رامسر اعلام شده توسط دبیرخانه کنوانسیون رامسر برگزار گردد. جایزه رامسر در چهار بخش رویکردهای نوآورانه حفاظت تالاب، جوانان فعال تالابی، جوامع محلی و خبرنگاران برتر تالابی اهداء خواهد شد و مهلت ارسال مدارک (فرم ذیل) تا 10دی ماه 1403 است. شرایط شرکت در برنامه انتخاب جایزه رامسر: اقدامات انجام شده در 2 سال اخیر (دی ماه 1401 لغایت دی ماه 1403) مورد پذیرش میباشد. در بخش رویکردهای نوآورانه فعالیت های حفاظت و احیای تالاب باید اثرگذار و کاربردی باشند و قابلیت اجرا در سایتهای مشابه را داشته باشد. در بخش جوانان فعال تالابی، سن شرکت کنندگان در محدوده 30-18 سال، دستاوردها مستند و در راستای حفاظت و بهره برداری خردمندانه از تالاب باشد. در بخش فعالیتهای جوامع محلی، اقدامات دارای نتایج مثبت برای حفاظت و بهره برداری خردمندانه در راستای ترویج دانش سنتی بوده و ارتباط بین مردم محلی و تالابها را نشان دهد. در بخش خبرنگاران برتر تالابي، آثار در چارچوب گزارشهاي مكتوب، مصاحبه و ميزگرد مكتوب، گزارش ويديويي مورد قبول است. تعداد آثار مورد پذيرش از هر فرد، 3 اثر است. شاخص ها در این بخش، پرداختن به موضوع حفاظت از تالاب از زاويه تازه، توجه به تالابهاي كمتر شناخته شده، ارائه راهكار براي حفاظت، شروع و پايان اثرگذار آثار می باشد. آثار فاقد نويسنده در صورت راهيابي به مرحله نهايي بايد تاييديه كتبي همراه با مهر و امضا مدير مسئول رسانه را داشته باشند. در صورتی که در هرکدام از بخشها کمتر از 10 اثر به دبیرخانه ارسال شود آن بخش از فرایند داوری حذف می شود. مهلت ارسال مدارک تا 10 دی ماه 1403 و غیر قابل تمدید میباشد. فرمهای دریافتی توسط کمیته داوران بررسی و نتایج آن در روز جهانی تالابها 13 بهمن ماه اعلام خواهد شد. به نفرات برتر لوح تقدیر و جوایزی اهداء خواهد شد. لطفاً اطلاعات درخواستی را به آدرس تهران- اتوبان حکیم- پارک طبیعت پردیسان- ساختمان تحقیقات- طبقه سوم - معاونت محیط زیست دریایی و تالابها- دفتر حفاظت و احیاء تالابها و آدرس پست الکترونیک f.khanpour@doe.ir ارسال نمایید. در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید با شماره 02142781406 خانم خانپور تماس حاصل نمایند.

فراخوان شرکت در برنامه جایزه رامسر سال 1403
🔸رییس پارک ملی گلستان: 🔹در پی دریافت گزارش مردمی و هوشیاری مامورین یگان حفاظت اداره پارک ملی گلستان، متعارضین به طبیعت و حیات وحش که مرتکب شکار غیر مجاز یک رأس کل وحشی شده بودند؛ پیش از آنکه موفق به انتقال لاشه حیوان شکار شده بشوند؛ در تله مأمورین اجرایی پارک ملی گلستان قرار گرفتند. 🔹البته این افراد قبل از دستگیری موفق به فرار از منطقه شدند ولی مأمورین که متخلفین را شناسایی کردهاند پرونده آنان را جهت طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی دادند.

شینا انصاری: آلودگی هوا با شعار رفع نمیشود
🔹شینا انصاری معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در توییتی نوشت: 🔸در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مقرر شده بود معادل ۳۵ درصد عوارض آلایندگی وصولی موضوع مواد (۲۷) و (۴۰) قانون مالیات بر ارزش افزوده، صرف توسعه ناوگان حملونقل عمومی، کاهش آلودگی هوای و... در شهرها شود. اما این بند در مجلس حذف شده است!

محیط بان شاهرودی از بیمارستان مرخص شد
🔹 فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد که محیطبان شاهرودی با تشخیص پزشکان صبح امروز از بیمارستان مرخص شد. 🔹سرهنگ جمشید محبتخانی فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست درباره آخرین وضعیت محیط بان مهدی بخشی گفت: با پیگیری خانم شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، آقای ظفرقندی وزیر بهداشت، کادر درمان بیمارستان امام حسین (ع) ، این محیطبان شاهرودی بدون مشکل و نگرانی امروز صبح ترخیص و جهت استراحت بیشتر راهی منزل شد.

۱۲۹ اخطاریه زیستمحیطی برای واحدهای آلاینده ورامین صادر شد
رئیس اداره محیطزیست ورامین گفت: : ۱۲۹ اخطاریه زیستمحیطی به واحدهای آلاینده ورامین صادر شده و نیز برای ۶۰ واحد متخلف پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قانونی ارسال شده تا برخوردهای جدیتری با آنها صورت گیرد. محمد فریدی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در ورامین، با بیان اینکه آلودگی هوا به یکی از چالشهای اصلی شهرستان ورامین تبدیل شده است، اظهار داشت: هر ساله با فرارسیدن فصل سرما، پدیدهای به نام وارونگی دما یا اینورژن به عاملی برای تشدید آلودگی هوا تبدیل میشود. در این پدیده، توده هوای سرد در سطح زمین محبوس شده و هوای گرم بالایی قادر به تبادل با آن نیست. در نتیجه، آلایندهها در سطح زمین تجمع کرده و ماندگار میشوند، که این شرایط خطرات جدی برای سلامت شهروندان ایجاد میکند. وی افزود: بر اساس مطالعات و بررسیهای انجامشده، 70 درصد از آلودگی هوای ورامین ناشی از منابع متحرک نظیر خودروها است. ورامین بهعنوان شهری در حال گسترش، شاهد افزایش تعداد خودروها و صنایع بوده که علاوه بر این، منابع خانگی مانند سیستمهای گرمایشی و سوخت مصرفی در گلخانهها نیز به این معضل دامن میزنند. رئیس اداره محیطزیست ورامین همچنین به تأثیر آلودگی هوای تهران بر ورامین اشاره کرد و گفت: ورامین علاوه بر آلودگیهای داخلی، تحت تأثیر آلایندههای تهران نیز قرار دارد. ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرستان نشان میدهد که شاخص آلودگی هوای ورامین در بسیاری از روزها حتی از میانگین تهران نیز بالاتر است لذا این موضوع زنگ خطری جدی برای سلامت عمومی مردم محسوب میشود. فریدی به اقدامات این اداره برای مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: 129 اخطاریه زیستمحیطی به واحدهای آلاینده صادر شده که بخشی از این اخطاریهها منجر به توقف فعالیت یا بهبود عملکرد واحدها شده و در این راستا برای 60 واحد متخلف پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قانونی ارسال شده تا برخوردهای جدیتری با آنها صورت گیرد. وی افزود: 24 واحد آلاینده پس از دریافت اخطار زیستمحیطی، خودخواسته فعالیت خود را متوقف کرده و 18 واحد صنعتی دیگر با اجرای اقدامات زیستمحیطی نظیر نصب تجهیزات کنترلی و فیلتراسیون موفق به رفع آلودگی شدهاند و همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند. رئیس اداره محیطزیست ورامین با اشاره به نظارتهای شبانه اداره محیطزیست ورامین ابراز داشت: در شبهایی که از سوی استانداری بهعنوان وضعیت اضطرار هوا اعلام شده، تیمهای نظارتی ما در سطح شهرستان حاضر بودند. در این مدت، 10 شب عملیات مقابله با پسماندسوزی انجام شده است که در آن با افراد و واحدهایی که اقدام به سوزاندن پسماندها میکردند، برخورد شده و همچنین طی 6 شب پایش واحدهای صنعتی، 22 واحد آلاینده شناسایی و اقدامات قانونی برای آنها در دستور کار قرار گرفته است. وی با تأکید بر اینکه مقابله با آلودگی هوا نیازمند همکاری همهجانبه است، تصریح کرد: قانون هوای پاک که توسط دولت ابلاغ شده، بهطورجدی در حال اجراست و اداره محیطزیست ورامین به وظایف قانونی خود عمل میکند. فریدی در پایان با اشاره به اینکه کاهش آلودگی هوا بدون مشارکت مردم و صنایع امکانپذیر نیست، خاطرنشان کرد: شهروندان باید با کاهش مصرف سوختهای فسیلی، استفاده از وسایل نقلیه عمومی و رعایت اصول زیستمحیطی به بهبود کیفیت هوا کمک کنند. همچنین از واحدهای صنعتی و تولیدی انتظار داریم که استانداردهای زیستمحیطی را بهطور کامل رعایت کنند. خبرگزاری تسنیم